Facebook
< Tilbage

Agromek får sit eget fremtidslaboratorium14-10-2018 - 09:22

Agromania vil vise innovative løsninger, som kan ruste landbruget nu og i fremtiden

Agromania er et nyt område på Agromek, hvor der er fokus på innovation og fremtidens landbrug. Her vil landmænd fra ind- og udland kunne opleve et univers med teknologi, robotter og faglige indlæg om fremtidens landbrug.

 

- Vi glæder os til at lancere det nye koncept, som er målrettet fremtidens løsninger til agrosektoren, som vil løfte den besøgendes udbytte og oplevelse på Agromek, siger formanden for Agromek, administrerende direktør Sten Andersen, Dan Egtved A/S.

 

Det bliver også på Agromania, at landbrugets videncenter Seges vil præsentere sine digitale løsninger.

 

- Det er spændende, at Agromek i år har dedikeret et helt område til det innovative og digitale. Vi kommer til at føle os godt tilpas der, siger Ivar Ravn, direktør i Seges Digital.

 

Han fortæller, at Seges blandt andet vil præsentere, hvordan data kan bruges til foderstyring via DMS Dyreregistrering, så landmanden hele tiden ved, hvor meget han fodrer, og hvad der er på foderlageret.

 

- Vi præsenterer også beslutningsværktøjet Cropmanager, der med nye realtidsfunktioner og kombination af forskellige datakilder blandt andet giver mulighed for at gødske og sprøjte mere præcist og dermed øge indtjeningen, siger Ivar Ravn.

 

I Agromania-området holdes også Agromek Student Challenge, hvor Seges er en af de medvirkende virksomheder.

 

- Det bliver interessant at se, hvad de studerende kan byde ind med af løsninger på vores case om at få mere værdi ud af landbrugets mange data, siger Ivar Ravn.

 

Robotter og droner hos Teknologisk Institut

Teknologisk Institut er også en del af Agromania. Instituttet er involveret i mange projekter om fremtidens landbrug blandt andet med robotter og droner, for landmandens opgaver i marken er under forandring.

 

- På Agromania vil vi præsentere nogle af de værktøjer, der er på vej til at blive en del af hverdagen for landmændene og aftagerne af landmandens produkter. Her kan man opleve nogle af de første selvkørende robotter til brug i marken. Eller droner, som kan bruges til at identificere plantestress og ved tildeling af gødning og svampebekæmpelse til gavn for miljøet og planteavlerens bundlinje, siger sektionsleder Mette Walter, Teknologisk Institut.

 

Teknologisk Institut vil også have fokus på test af miljøteknologier, og hvordan overskudsfosfor i biogasanlæg kan håndteres.

 

Derudover vil instituttet også præsentere, hvordan storproduktion af insekter kan være med til både at dække proteinbehovet i foder og udnytte affald som en bioressource.

 

Endelig gives en forsmag på, hvordan 3D-print af fødevarer kan medvirke til at børn, syge og ældre får mere lyst til at spise, hvis for eksempel en gulerod er omdannet til mos og ved hjælp af 3D-printeren er blevet stjerneformet.

 

Start-up virksomhed

Den nye start-up virksomhed Commoditrader, som er en digital handelsplads for landmænd og grovvarebranche, hvor der kan handles korn og andre afgrøder, vil også præsentere sig på Agromania.

 

- Vi er enormt glade for at kunne være med, siger den ene af iværksætterne bag Commoditrader, Ida Boesen, og fortsætter:

 

- Jeg tror, det har stor værdi for en start-up virksomhed som vores at være med på Agromania. Og vi er meget taknemmelige for, at Agromek går ind og etablerer dette initiativ og giver plads til små virksomheder. Hvis man som besøgende på Agromek er interesseret i at se, hvad der sker blandt nye innovative virksomheder i branchen, så ved man, hvor man skal gå hen. Derfor er det et unikt rum for os at være med på Agromania.

 

Commoditrader går i luften kort tid inden Agromek, og derfor ser Ida Boesen frem til at kunne introducere handelsplatformen for både danske og udenlandske gæster.

 

- Vi vil gerne ud over landets grænser, så det er perfekt for os, at der kommer mange udenlandske gæster på Agromek, siger Ida Boesen.

 

Agromek 2018 holdes fra tirsdag den 27. til fredag den 30. november 2018i MCH Messecenter Herning.

 

< Tilbage