Facebook
< Tilbage

Presser halmpillerne ude i marken22-10-2016 - 23:01

Pressemeddelelsen om den trestjernede presser er et eksempel på de 73 pressemeddelelser, som Helge Lynggaard har skrevet om de to- og trestjernede nyheder på Agromek 2016 - de såkaldte Agromek Stars. Se alle pressemeddelelser via dette link

 

 

Halmpiller kan være et alternativ til fyringsolie eller andre fossile brændstoffer. Og nu kan halmpillerne presses allerede ude i marken, når halmen bliver samlet op.

 

Det er blevet muligt med den nye mobile halmpillepresser Krone Premos 5000, der er kåret som en trestjernet nyhed på Agromek 2016.

 

Det er Brøns Maskinimport, der præsenterer nyheden, som er produceret af den tyske maskinfabrik Krone.

 

Halmen samles op med pick-up og føres gennem to pressevalser – 800 mm brede – som er forsynet med skiftevis tandrækker og hulrækker. Efter presseprocessen transporteres pillerne via transportbånd til et integreret lagerrum på pillepresseren.

 

Halmpillerne fylder ikke ret meget i forhold til almindelige halmballer. Pillerne opnår en densitet, der er tre-fire gange højere end halmballer, hvilket kan reducere transportomkostningerne senere. 

 

2,5 kg halmpiller erstatter ca. 1 kg fyringsolie, og det giver en væsentlig omkostningsbesparelse i forhold til fyringsolie og andre fossile brændstoffer.

 

Fototekst:

Den mobile pillepresser opsamler halmen og presser den til piller direkte ude i marken.

 

Yderligere oplysninger:

Brøns Maskinforretning & Import

Tlf. +45 74 75 31 12

Standnr. U0276 M9450

 

 

 

< Tilbage