Facebook
< Tilbage

Agromek-konference om planteavl og jordbrugsteknik20-04-2014 - 14:53

Agromek øger fagligheden med en konference, der kombinerer det mere teoretiske med besøg på udstillingen


 

For første gang er Agromek medarrangør af en international konference om innovation i jordbrugsteknik.

- Formålet er at øge fagligheden på Agromek, siger direktør Allan Pedersen, Agromek.

Konferencen arrangeres i samarbejde med NJF, der er et netværk af forskere inden for jordbruget i Norden og de baltiske lande.

- Med konferencen vil vi gerne skabe dialog mellem producenter, der udstiller på Agromek og forskerne, og vort håb er, at vi kan binde dem tættere sammen til gavn for fremtidens landbrug, siger Allan Pedersen.

Konferencen holdes i Herning Kongrescenter. Den varer et døgn og åbner dagen før Agromek starter den 25. november.

- Ved at lægge konferencen i tilknytning til Agromek bliver der mulighed for at forene det mere teoretiske på konferencen med det mere praktiske på selve udstillingen. Den kombination kan normalt ikke opnås ved en traditionel konference.

- Derfor indgår det i programmet, at alle deltagere ved konferencens slutning får mulighed for at deltage i særlige interessegrupper, der besøger udvalgte typer af maskiner på Agromek. Det kan for eksempel være det sidste nye udstyr inden for plantebeskyttelse, sikkerhed eller præcisionslandbrug, fortæller Allan Pedersen.

Han understreger, at konferencen henvender sig til en bredere kreds end forskere, og peger på rådgivere, landmænd og studerende samt medarbejdere fra de udstillende virksomheder på Agromek.

Der er i det foreløbige program lagt op til en lang række emner, der kan tages op på konferencen. Det spænder lige fra innovation og produktdesign over robotteknologi, kommunikation af data mellem farmmanagement systemer til jordpakning, plantebeskyttelsesmidler, uddannelse, rådgivning og meget mere.

- Programmet er ikke planlagt i detaljer endnu, men det står fast, at konferencen får to hovedtalere – udenlandske forskere fra henholdsvis Technische Universität i Dresden og Harper Adams University i England, siger Allan Pedersen.  

 

Pressemeddelelse udarbejdet af Helge Lynggaard

< Tilbage