Facebook
< Tilbage

Europas største mejetærsker kan ses på Agromek22-11-2014 - 21:11

Blandt mange traktorer på Agromek 2014 er ”Batman-traktoren” med 640 hk

Alle med interesse for store maskiner kan godt kridte skoene. I næste uge bliver der mulighed for at se Europas største mejetærsker på Agromek 2014 i MCH Messecenter Herning. 

Det er tale om den nyeste topmodel fra New Holland model CR 10.90. Det er den hidtil største serieproducerede mejetærsker på markedet. Den har en motor på ikke mindre end 653 hk, og det skulle være den hidtil kraftigste motor i en mejetærsker. Skærebordet er på 41 fod – cirka 12,5 meter.

Mejetærskerens store høstkapacitet kræver også en stor tank til kornet. Den er da også på 14.500 liter, svarende til knap 11 tons hvede, eller mere end der normalt høstes på en hektar. Når  korntanken tømmes, sker med en hastighed på 143 liter pr. sekund, så på under to minutter er tanken tom.

Mejetærskeren har bælter i stedet for almindelige hjul, da maskinens vægt derved mere skånsomt kan  overføres til jorden. New Hollands nye mejetærsker er topmodellen i en serie på fem. Men derudover er der flere andre importører, der præsenterer mejetærskere på Agromek.

Blandt traktorerne er der også mange nye og spændende modeller, som vil tiltrække sig opmærksomhed på Agromek.

Det gælder blandt andet den store Challenger bæltetraktor, der allerede har fået betegnelsen ”Batman-traktoren”. Med sin 12 cylindrede motor på 16,8 liter har topmodellen 875E en maksimal ydelse på 640 hk. Den vejer over 25 tons, hvilket er nødvendigt, for at kunne overføre de mange hestekræfter til trækkraft.

Valtra præsenterer den nyeste knækstyrede traktor NX163D. Den har en meget lille venderadius ved at den både drejer forhjulene og er knækstyret. Derfor er den især velegnet til læsseopgaver, men kan også løse de traditionelle opgaver i marken som pløjning og såning.

Udstillingen af traktorer omfatter langt hovedparten af de traktormærker, der findes på det danske marked.

Agromek arrangeres af Dansk Agroindustri og Landbrug & Fødevarer. Agromek er åben hver dag fra tirsdag den 25. november til og med fredag den 28. november fra kl. 9-17. Onsdag er der aftenåbent til kl. 20.

< Tilbage