Facebook
< Tilbage

Fuldfoderblander vinder Agromek-pris 25-11-2014 - 12:27

Stenderup Maskiner A/S vandt tirsdag Ágromek-prisen 2014 for kvægbrug for et nyt tre-trins gearsystem i en fuldfoderblander

Fremtiden tilhører de mælkeproducenter, der kan producere mælken så billigt som muligt. Derfor er der brug for maskiner, der kan fungere effektivt med lavere omkostninger.

Det synspunkt har de tre kvægbrugere i prisudvalget lagt til grund for deres valg af nyheden fra Stenderup Maskiner som vinder af Agromekprisen.

Den nye tre-trins intelligente gearkasse på den mobile Triolet fuldfoderblander tilpasser selv omdrejninger i forhold til vægt og modstand i blandesnegle. Det vil sige, at den selv gearer ned i omdrejninger, når der bliver læsset en ny skovl foder på et par tons i blanderen. Med sin hurtige opgearing opnås en kort blandetid selv ved blanding af kompakt foder.

Med den nye gearkasse kan der opnås en brændstofbesparelse på ca. 20 procent, når man sammenligner med tidligere blandere, oplyser udstilleren.

Syv priser på Agromek
To- og trestjernede nyheder blev i går vurderet nærmere af fire prisudvalg – for produkter til henholdsvis markbrug, kvægbrug, svineproduktion samt øvrige produkter.

Udvalget bestod af landmænd og andre brugere. Priserne er tildelt nyheder, som ifølge prisudvalgene kan får størst betydning i praksis.

< Tilbage