Facebook
< Tilbage

Drone vinder Agromekpris25-11-2014 - 12:18

Geoteam A/S blev tirsdag tildelt den ene af de tre eftertragtede Agromekpriser 2014 for markbrug.

Fastvinge UX5-dronen kan med 80 km/t fra 750 meters højde overflyve op til 1.000 ha på en flyvning, der varer ca. 50 minutter. Med et nærinfrarødt (NIR) kamera, der er udviklet til og målrettet behovet i landbruget, måles afgrødernes vækst på samme vis, som det er muligt med traktormonterede sensorer.

Problemområder kan udpeges, og målinger kan udnyttes til at variere tildeling af gødning og sprøjtemidler. Ved flyvning i 100 meters højde kan der laves målinger med en opløsning på få cm.

Prisudvalget  har i bedømmelsen lagt vægt på dronens opbygning, dens enkelthed, og de muligheder den kan give landmanden ved opmåling af markkort, indtegning af dræn, markskadeerstatning, skovdrift mm. Med en kapacitet på ca. 180 ha pr. overflyvning i 100 meters højde, og en opløsning på få centimeter, kan der hurtigt skaffes mange værdifulde data.

Syv priser på Agromek

To- og trestjernede nyheder blev i går vurderet nærmer af fire prisudvalg – for produkter til henholdsvis markbrug, kvægbrug, svineproduktion samt øvrige produkter.

Udvalget bestod af landmænd og andre brugere. Priserne er tildelt nyheder, som ifølge prisudvalgene kan få størst betydning i praksis.

 

< Tilbage