Facebook
< Tilbage

Vestjyllands Andel får ny direktør 04-11-2016 - 22:20

Foråret 2017 tiltræder Steen Bitsch som direktør for Vestjyllands Andel. Han afløser Carsten Lauridsen, som stopper ved udgangen af regnskabsåret 16/17 den 1. juni.  

Pressemeddelelse udarbejdet af Helge Lynggaard for Vestjyllands Andel.

 

Steen Bitsch kommer fra en stilling som direktør i kartoffelkoncernen Danespo, hvor han igennem de sidste ni år har stået i spidsen for en større udvikling. Han afløser direktør Carsten Lauridsen, som har valgt at træde tilbage og nyde den tredje alder efter 33 år som direktør.

 

Steen Bitsch er uddannet agrarøkonom og var fra 1994 til 2007 ansat i grovvareselskabet DLG, blandt andet som produktchef, marketingchef og senest som regionsdirektør i Nordvestjylland.

 

I 2007 tiltrådte han som administrerende direktør i Danespo.

 

Steen Bitsch kommer til en grovvarevirksomhed, som er blandt de fem største i Danmark. Den har en omsætning på næsten to milliarder kroner og i seneste regnskabsår et overskud på 112 millioner kroner efter skat. Vestjyllands Andel med hovedsæde i Ringkøbing er en international koncern, som sammen med Danish Agro ejer en række selskaber i både Danmark og i landene omkring Østersøen.

 

Formanden for Vestjyllands Andel, Leif Haubjerg siger om ansættelsen af Steen Bitsch:

 

”Med Steen Bitsch som direktør sikrer vi Vestjyllands Andels fortsatte udvikling. Steen Bitsch er andelsmand og kender som sådan andelsbevægelsen særdeles godt. Hans fortid i grovvarebranchen i Vestjylland er en styrke, som sammen med hans internationale erfaring gør ham til en velvalgt afløser på posten. Steen Bitsch har vist evnen til at tjene penge i tidligere job hos DLG og sidst i Danespo – nu glæder vi os til at få gavn af denne erfaring i Vestjyllands Andel.”

 

Steen Bitsch tiltræder i foråret 2017 og vil have en indkøringsperiode på fire måneder sammen med Carsten Lauridsen. Herefter vil han overtage Vestjyllands Andels kerneforretning.

 

Carsten Lauridsen fortsætter indtil marts 2018 i bestyrelserne for de internationale selskaber så der er tid til, at Steen Bitsch kan lære kerneforretningen at kende først.

Steen Bitsch siger om Vestjyllands Andel:

 

”Vestjyllands Andel er et stærkt andelsselskab med solid sammenhængskraft. Den store tillid til virksomheden er skabt gennem mange års robust ledelse og godt købmandskab.
Der venter således ikke nogen paladsrevolution forude, men det er samtidigt af afgørende betydning konstant at afsøge mulige udviklingspotentialer, som kan understøtte og udvikle selskabet.


Det fortsatte internationale engagement er ligeledes afgørende for tilvejebringelse af viden og stordriftsfordele.


Jeg går ydmygt til opgaven og ser frem til at understøtte og konsolidere Vestjyllands Andels position som landbrugets foretrukne samarbejdspartner.”

 

Steen Bitsch er 51 år og bosat i Gudum ved Lemvig. Han er gift og har tre børn.

 

 

< Tilbage