Facebook

Social medie redaktør og journalist

Anya står blandt andet for produktion af indhold til og den dag lige drift af Danske Kartoflers facebookside. Foto: Claus Haagensen
Anya står blandt andet for produktion af indhold til og den dag lige drift af Danske Kartoflers facebookside. Foto: Claus Haagensen

Anya Engelbrecht er uddannet på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har derefter etableret sig som freelancejournalist tilknyttet Pressebureauet Aarhus.
Udover seks måneders praktik hos Pressebureauet Aarhus har hun i et år været journalistpraktikant hos landbrugets videnscenter, Seges, der er en del af Landbrug og Fødevarer.

Anya er opvokset på en bedrift med svin og planteavl i Sydthy, og specialiserer sig i landbrugs- og fødevarejournalistik på grund af personlig interesse.

Med sin ansættelse har hun ført nye kompetencer til Pressebureauet Aarhus, da hun både har en forkærlighed for at lave video og arbejder med strategisk kommunikation på sociale medier. Udover at være journalist på Grovvarenyt og Magasinet Danske Kartofler, er hun ansvarlig for Danske Kartoflers facebookside, hvortil hun selv producerer indhold – blandt andet madlavningsvideoer, hvor hun selv står for alt fra at slå bolledejen sammen til at redigere og speake videoen.

Anyas kompetencer og interesser ligger især indenfor sociale medier, modtagerorienteriet kommunikation, videoproduktion og skriftlig formidling.

I fritiden prioriterer hun at lave god mad, helst af danske råvarer. Weekenderne bliver gerne brugt til rockkoncerter eller på besøg hos familien i Thy.