Facebook
< Tilbage

Indien kan blive næste station for DLG27-02-2017 - 12:24

DLG har afsat fire milliarder kroner til investeringer i de næste fem år
Artikel fra ekstraudgave af Grovvarenyt

Af Helge Lynggaard

 

Tanken om at DLG skal producere vitaminer og mineraler i Indien er ikke fjern. Tværtimod.

Og DLG har også afsat penge til at foretager sådanne investeringer.

 

Det fremgik på DLGs pressemøde tirsdag eftermiddag efter at repræsentantskabet tidligere på dagen havde godkendt DLGs regnskab for 2016.

 

På pressemødet blev DLGs nye strategiplan for perioden frem til 2012 fremlagt.

 

- I den plan har vi afsat fire milliarder kroner til investeringer. De to milliarder skal bruges til at optimere og udbygge den nuværende forretning, mens de to andre milliarder kroner skal gå til nye markeder, sagde koncernchef Kristian Hundebøll.

 

Her nævnte han direkte, at det kunne komme på tale at købe sig ind i Indien på samme vis som DLG tidligere har gjort i Kina, hvor DLG er medejer af en fabrik til produktion af vitaminer og mineraler.

 

- Indien er det største mælkeproducerende land og desuden er deres følgeindustri meget veludviklet. Væksten i Indien er på omkring 7,5 procent og på et tidspunkt er de nødt til at udvikle deres landbrug i takt med at der sker en stor vandring fra land til by. Derfor tror vi, at det vil være en god ide at være der inden udviklingen for alvor tager fart. Det er baggrunden for, at vi gerne vil ud og forstå markedet, men gøre det med små skridt, forklarede Kristian Hundebøll.

 

På pressemødet kom det også frem, at tidligere udmeldinger om at DLG var tæt på at investere i England nu ikke længere var helt så aktuelle.

 

- England er et nærmarked og meget interessant for for. Desuden er det et stort landbrugsland og vi vil her kunne gå ind hele med hele vores kerneforretning altså både grovvarer, vitaminer og mineraler samt service og energi. Det ligger i kortene, at der vil ske noget på et tidspunkt, men der er ikke noget aktuelt, fortalte Kristian Hundebøll og lagde ikke skjul på, at forhandlingerne om Brexit skulle falde på plads først.

 

Kristian Hundebøll understregede, at DLG samarbejder med det svenske grovvareselskab Lantmännen om investeringer i udlandet.

 

- Vi har et strategisk samarbejde, hvor vi ved investeringer i udlandet hver gang går ind og kigger på, om det er noget vi skal gøre sammen eller hvor for sig i forhold til, hvad der giver mening. For eksempel lader vi Lantmännen gå alene, hvis det handler om investeringer i levnedsmidler, sagde koncernchefen.

< Tilbage