Facebook
< Tilbage

DLG effektiviserer for en milliard kroner om året27-02-2017 - 12:36

En øget konkurrencekraft betyder mere for landmændene end overskudsbetalingen, mener DLGs formand, Niels Dengsø Jensen


Artikel fra Grovvarenyt 8/2017

Af Helge Lynggaard

 

I år vil DLG udbetale 111 millioner kroner fra overskuddet til sine medlemmer – afhængig af den enkeltes samhandel med DLG.

 

Men besparelser og effektiviseringer betyder langt mere i det samlede regnskab for medlemmerne, fastslog DLGs formand Niels Dengsø Jensen på pressemødet tirsdag i forbindelse med offentliggørelsen af DLGs årsrapport.

 

- Over 20 år har vi overskudsdeklareret 1,1 milliard kroner til medlemmerne. Det er måske den mindste fordel for medlemmerne, men det er den, der er lettest at måle. Den fordel der ligger i vores øgede konkurrencekraft er langt sværere at måle, men den har større betydning for landmændenes økonomi. For gennem de samme 20 år har vi foretaget omkostningsreduktioner og effektiviseringer på omkring en milliard kroner om året. Derfor betyder den øgede konkurrencekraft langt mere for landmændene end overskudsdeklareringen, sagde Niels Dengsø Jensen.

 

- Når vi i den grad er i stand til at reducere omkostningerne er det blandt andet ved en stadig mere effektiv logistik, fortsatte formanden, der i øvrigt forventer, at overskudsdeklareringen også vil stige i de kommende år. 

 

Ifølge DLGs nye strategi frem mod 2021 skal koncernens samlede resultat øges med 50 procent og Niels Dengsø Jensen forventer derfor, at DLG også øger overskudsdeklareringen.

< Tilbage