Facebook
< Tilbage

Tænketanken Frej åbner op for virksomhedsmedlemmer19-01-2018 - 14:08

Til foråret bliver det nemmere for virksomheder at støtte Frejs arbejde. Her åbner tænketanken nemlig op for virksomhedsmedlemmer. 

Artikel fra Grovvarenyt d. 19/1-17, af Anya Engelbrecht

 

Det startede med fire studerende med interesse i fødevarer, produktion og landbrug. Nu er organisationen blevet så stor, at den byder virksomheder indenfor. Den fødevarepolitiske tænketank, Frej, åbner nemlig op for, at virksomheder kan tegne medlemskab. Det træder i kraft i løbet af foråret, fortæller Frej til Grovvarenyt.

 

- Det har været længe undervejs, for vi skulle først finde de rette konstruktioner for organisationen. Vi vil gerne have virksomhederne med i fødevaredebatten, og det er en af grundene til, at det nu bliver muligt for dem at støtte Frejs arbejde økonomisk med et medlemskontingent, siger Marie-Louise Boisen Thøgersen, formand og stifter af Frej, og tilføjer:  

 

- Vi kan dog godt afsløre, at hvis man er landmand, så har medlemsskabet en anden pris, end hvis man er en stor virksomhed som DLG.

 

Skulle først finde sig selv

Iben Krog Rasmussen, stifter af Frej og debatansvarlig, supplerer, at det har været vigtigt, at Frej som organisation var sikre i sine værdier og principper inden de åbnede op for virksomhedsmedlemmer ­– også så virksomhederne kan vide sig sikre, når de melder sig ind.

 

- Nu håber vi, at det er klart, hvad vi står for, og hvad vi laver. Det skulle gerne skabe en sikkerhed for alle, der deltager i debatten, men også en tyngde for os. For vi vil rigtig gerne landbruget, og at landbruget kommer i en bedre balance med samfundets udvikling. Det kræver selvfølgelig, at forbrugerne kommer tættere på landmændene, men det kræver også at landbruget kommer tættere på forbrugeren. Det føler vi, at vi er meget mere rustet til at kæmpe for nu, forhåbentligt sammen med borgere, landmænd og virksomheder, siger Iben Krog Rasmussen.

 

Uvildigheden skal blive

For at bevare troværdigheden, er det vigtigt for Frej at være upartiske. Derfor har de gjort nøje overvejelser om, hvordan de kan beholde deres uvildighed, samtidig med at de har virksomhedsmedlemmer.

 

- Vi ændrer Frejs organisationsstruktur, så vi bliver en mere demokratisk forening med medlemmer. Virksomhederne får ikke lov til at kunne stemme på bestyrelsen. Det er kun enkeltmedlemmer, altså de almene borgere, der kan det. På den måde håber vi at kunne sikre noget neutralitet, fortæller Marie-louise Boisen Thøgersen og understreger med et smil:

 

  - Så hvis Danish Crown bliver medlem og vi så pludselig derefter ændrer fuldstændig vision og målsætning, så vil vi meget gerne kritiseres for det. 

 

 

 

< Tilbage