Facebook
< Tilbage

DLG’s indtjening stiger med 16 procent20-02-2018 - 14:00

For første gang i DLG’s historie runder den primære drift (EBIT) 1 mia. kr.  og  DLG udbetaler 131 mio. kroner til ejerne

DLG havde i 2017 sit hidtil bedste regnskabsår med et resultat før skat på 745 mio. kr. – en forbedring på 16 procent i forhold til  året før (640 mio. kr.). Samtidig passerede koncernens driftsresultat (EBIT) for første gang en milliard kroner, fremgår det DLG’s 2017-regnskab, som er blevet offentliggjort tirsdag middag.

DLG’s omsætning var i 2017 på 49,1 mia. kr. og  var dermed på niveau med 2016. 

DLG deklarerer 131 mio. kr. til ejerne – det højeste niveau i DLG’s historie.

Indtjeningsfremgangen skyldes især en fortsat meget positiv udvikling i koncernens tre tyske datterselskaber: HaGe, Deutsche Vilomix og Team inden for henholdsvis Grovvarer, Vitaminer & Mineraler samt Service & Energi. Her steg indtegningen før skat med 21% til 475 mio. kr. (392 mio. kr.), fremgår det af en pressemeddelelse fra DLG.

- Vi er meget tilfredse med årets resultat, der har mere end indfriet vores forventninger. Det gælder også vores finansielle nøgletal. Vi høster nu frugterne af de senere års målrettede og succesfulde omstillingsproces af DLG-koncernen, siger koncernchef i DLG, Kristian Hundebøll. 

 

Samme toplinje, bedre bundlinje 

- At vi har formået at øge indtjeningen så markant – vel at mærke på samme omsætningsniveau som i 2016 – skyldes, at vi har erobret markedsandele og forbedret indtjeningen inden for koncernens tre hovedforretningsområder. Også de senere års investeringer inden for æg og fjerkræ har givet et godt afkast på især det skandinaviske marked, siger Kristian Hundebøll. 

- Vi har således taget et stort skridt i forhold til at nå vores målsætninger i vores strategi ”DLG Leading The Way 2021”. Vi forventer, at vi skal generere yderligere vækst gennem større strategiske investeringer i de kommende et-to år i Tyskland, Frankrig og Storbritannien,” siger Kristian Hundebøll.

Artikel fra ekstraudgave af Grovvarenyt 20. februar 2018

< Tilbage