Facebook
< Tilbage

DLA og Agravis er også sammen i Kina21-09-2012 - 14:00

De to nye alliancepartnere kender hinanden godt, for DLA Group har i mere end tre år samarbejdet med Agravis om indkøb af råvarer i Kina

 Af Helge Lynggaard, Hamburg

Der er stor tillid mellem de to nye alliancepartnere DLA Group og Agravis Raiffeisen AG. Det fremgik tydeligt, da parterne offentliggjorde deres nye samarbejde ved et pressemøde i Hamburg tirsdag i denne uge.

- Vi startede sammen et indkøbskontor i Shanghai for nogle år siden, og det samarbejde vil vi gerne udbygge, understregede Christian Junker på pressemødet.

Det er DLA-datterselskabet Vilomix Holding A/S, der sammen med Agravis har etableret indkøbskontor i Shanghai, hvorfra indkøb af vitaminer og aminosyrer gennemføres i fællesskab.

Her indkøbes årligt råvarer for 350 mio. kr. til Agravis og Vilomix.

Men nu vil selskaberne også samarbejde på andre fronter ved at indgå to alliancer.

Den ene alliance går ud på sammen at øge aktiviteterne i Østeuropa. Derfor dannes det fælles selskab DLA Agravis International Holding A/S, hvor deres fælles aktiviteter i Østeuropa skal udvikles.

Danish Agro og Vestjyllands Andel kommer til at eje 75 procent af det nye selskab, mens Agravis vil have de resterende 25 procent.

Parterne flyttes deres nuværende forretningsaktiviteter i Østeuropa med en samlet omsætning på godt tre milliarder kroner over i det nye selskab.

DLA bidrager med sine tre grovvareselskaber i henholdsvis Letland, Litauen og Estland. Dermed bliver Agravis medejer af de tre selskaber.

Til gengæld flytter Agravis to virksomheder, som handler med landbrugsmaskiner i henholdsvis Polen og Tjekkiet over i DLA Agravis International.

- Vi ser ingen konflikter i det nye samarbejde. I DLA har vi ingen intentioner om at gå ind på det traditionelle tyske grovvaremarked. Og Agravis har ingen intentioner om at gå til de nordiske lande. Derfor har vi helt afslappet kunne diskutere mulighederne i Østeuropa, for begge parter har et ønske om vækst. Men nu starter vi stille og roligt i de fem lande, hvor vi dels har grovvareaktiviteter og dels maskinhandel og så vil vi bygge det op skridt for skridt, sagde Christian Junker ved præsentationen.

 

Andel af Vilomix

Den anden alliance går ud på at Agravis overtager 15 procent af Vilomix. Parterne vil sammen udvikle selskabets internationale position.

 

Aktier i Agravis

Samtidig har Danish Agro og Vestjyllands Andel erhvervet en aktiepost i Agravis Raffeissen AG for at understøtte og udbygge det tætte strategiske samarbejde, oplyser selskaberne.

- Når vi gå ind i dette samarbejde er det blandt andet for at skabe grundlag for en øget vækst i Østeuropa. Med de to virksomheder med maskinhandel i Polen og Tjekkiet får vi erfaring med landene, deres kultur og lovgivning, og vi vil desuden bygge videre på deres kundebase. For det er tanken, at maskinhandlen med tiden skal udvides med grovvarer. Vi har indhøstet gode erfaringer med grovvarehandel fra de baltiske lande, hvor det også har vist sig muligt at tjene penge, siger Christian Junker til Grovvarenyt.

 

Konsolidering

Det er kun få uger siden, at DLA Group overtog Finlands største grovvarekoncern. Men nu venter der heller ikke flere større opkøb.

- Nu skal vi bruge tiden på konsolidering og på at få de nye virksomheder kørt godt ind i den kommende tid, fortsætter Christian Junker.

 

 

 

 

 

< Tilbage