Facebook
< Tilbage

Ny producent af mineralfoder vil presse konkurrenterne06-03-2013 - 14:02

Nutrimins mål er at få en væsentlig del af det danske marked og derefter øge indsatsen for at eksportere til Østeuropa

 

Artiklen har været bragt i ugebrevet Grovvarenyt.
Tegn abonnement eller få et fire ugers gratis prøveabonnement.
Se mere her

 

Af Helge Lynggaard

Det nyeste skud på stammen af danske producenter af mineralfoder er Nutrimin, der har etableret sig med eget produktionsanlæg i en tidligere møbelfabrik ved Ans mellem Aarhus og Viborg.

- Nu er vi klar til at gøre os mere synlige og være udadvendte, siger adm. direktør Carsten Lind Pedersen, Nutrimin A/S til Grovvarenyt.

- Et væsentligt skridt i den retning var deltagelsen i NutriFair, hvor vi fik lejlighed til at komme i kontakt med mange nuværende og potentielle kunder, som vi er i fuld gang med at følge op på, fortsætter Carsten Lind Pedersen.

Nutrimin blev etableret som firma den 1. april 2012, og efter endt ombygning kunne produktionen af mineraler starte på fabrikken i Ans lige efter nytår.

- Vi har brugt tiden til at få bygget virksomheden op, for det er vigtigt at det bliver gjort rigtigt i stedet for hurtigt, understreger direktøren, der glæder sig over, at virksomheden er kommet godt i gang.

Nutrimin sælger mineralblandinger til både kvæg og svin samt koncentrater og specialfoder til smågrise. Salget sker direkte til landmænd over hele landet.

- Vores udgangspunkt har fra starten været, at mange landmænd gerne vil have et alternativ at spørge, når de skal handle mineralblandinger. Det har vi fået bekræftet, for vi har mødt stor opbakning fra mange landmænd blandt andet på NutriFair. Vi hører, at man ofte skal gennem to-tre personer, når man handler med de store i branchen. Hos os handler det om nærhed. Landmændene kan nøjes med at tale med én medarbejder hos os, siger Carsten Lind Pedersen.

Han mener, at der også er plads til Nutrimin på det danske marked.

- Hvis vi kan gå ind og matche prisen med de andre, har vi lige så gode muligheder for at få ordren. Vi kommer ikke til at være markedsleder herhjemme, men vi vil presse konkurrenterne til det yderste med både pris og service, understreger Carsten Lind Pedersen.

Nutrimin har to produktionslinjer på det nye anlæg i Ans til mineraler til henholdsvis svin og kvæg. Men Nutrimin kan håndtere mineraler til alle dyregrupper samt økologisk blandinger.

Produktionsanlægget er bygget med den mest moderne teknik der sikrer stor nøjagtighed i både udvejning og blanding af varerne. Blandt andet er vores blandesektion installeret i et 20 meter højt tårn for at sikre et optimalt flow af mineralerne. Samtidig er alle processer automatiseret, så vi kan dokumenter alt og sikre fuld sporbarhed i produktionen.

99 procent kundespecifikke blandinger

- Vi har et standardprogram til både kvæg og svin, men 99 procent af det vi producerer er kundespecifikke blandinger. Dermed kan landmanden også hele tiden få den optimale løsning i forhold til at de individuelle forhold på den enkelte bedrift løbende ændrer sig. 

Til svineproducenter er det vores egne rådgivere, der står for at optimere og sammensætte de enkelte blandinger. Den opgave ledes af Torben Nielsen, der tidligere har haft rådgivningsfirmaet Agro Opti, hvor han har haft kontakt til en stor del af Danmarks svineproducenter og ikke mindst hjemmeblandere.

Samarbejde med BMG

På kvægsiden har Nutrimin indgået samarbejde om rådgivning, optimering og sammensætning af mineralblandinger med BMG – Blach & Møller Gruppen – i Randers.

Samarbejdet indebærer desuden, at BMG Agro får produceret mineralblandinger  under sit eget brand Bovi-Mix hos Nutrimin.

- Vi havde egentlig planer om selv at ansætte kompetente rådgivere inden for kvægproduktion, men ændrede kurs, da samarbejdet med BMG bød sig. Så nu overlader vi al rådgivning til kvæg- og mælkeproducenter til BMG.

Udlandet

Carsten Lind Pedersen understreger, at Nutrimins første mål er at få en væsentlig del af det danske marked.

- Næste mål er at komme til udlandet og specielt Østeuropa, hvor der er gang i udviklingen. Her er landbrugsbedrifterne ofte fem-ti gange større end i Danmark og derfor vil vi nok også gå direkte til landbrugsbedrifterne i udlandet.

- Det er næsten en blåstempling blot det at vi kommer fra Danmark. Derfor tror vi også på mulighederne i Østeuropa. Og det er ikke kun en ønskedrøm. Vi har allerede de første kunder derovre, siger Carsten Lind Pedersen.

< Tilbage