Facebook
< Tilbage

Danish Agro i gang med rationalisering i Finland05-04-2013 - 22:07

 

De to finske grovvareselskaber, som er kommet på danske hænder, reducerer antallet af detailforretninger og får samme ledelse   


Af Helge Lynggaard

I efteråret 2012 overtog Danish Agro og Vestjyllands Andel den finske grovvarevirksomhed Hankkija-Maatalous Oy.

- Det er en Finlands største grovvarevirksomhed med en markedsandel på 50 procent, og den er utrolig stærk inden for finsk landbrug. Men vi skal have øget bundlinjen fra de nuværende 17 mio. kr. til 90 mio. kr. årligt, og derfor er vi nu begyndt på den planlagte rationaliseringsplan, der allerede i 2013 vil nedbringe antallet af Hankkijas grovvareafdelinger fra 81 til 70. Det betyder samtidig en reduktion på 110-120 medarbejdere.

Det fortalte koncernchef Christian Junker på et Stakeholder Meeting mandag aften i Kolding, hvor en lang række af Danish Agros samarbejdspartnere var inviteret til at høre om resultaterne for 2012 samt mål og visioner for fremtiden både nationalt og internationalt.

Danish Agro og Vestjyllands Andel overtog i 2011 den noget mindre grovvarevirksomhed Yrittäjien Maatalous Oy – kaldet Yrma – som har 30 afdelinger og som sidste år havde en omsætning på 665 mio. kr. og et resultat på 3,8 mio. kr.

- Vi skal også have forbedret indtjeningen her. Vi har pr. 1. marts sammenkørt ledelsen af de to finske grovvareselskaber, og i løbet af de næste to år vil Yrmas forretninger blive reduceret fra 30 til 10, sagde Christian Junker.

De to finske selskaber har flere af deres detailforretninger placeret meget tæt på hinanden, og derfor bliver en del af dem lukket.

Christian Junker understregede, at der bliver arbejdet på at trække alle synergier ud mellem de to selskaber for at reducere omkostninger. Samtidig vil de finske selskaber kunne forbedre indtjeningen ved indkøb via Danish Agro koncernens supportselskaber.

- Det finske marked er svært, for lige som herhjemme bliver der færre bedrifter og derfor må grovvaresektoren også reducere sine omkostninger, sagde Christian Junker, der forventer en omsætning i de finske selskaber på otte milliarder kroner og et samlet resultat på 80-90 mio. kroner.

< Tilbage