Facebook
< Tilbage

Welltec får DIRA Automatiseringspris 15-09-2016 - 11:34

Welltec med hovedsæde i Allerød fik tirsdag morgen DIRA Automatiseringspris 2016 overrakt på Automatik 2016 i Brøndby Hallen 

Der var både flotte ord, pris og blomster til medarbejdere fra Welltec tirsdag morgen på messen Automatik 2016 i Brøndby Hallen.

 

Her overrakte formanden for DIA, Thomas Damkjær Pedersen, DIRA Automatiseringspris 2016 inden han foretog den officielle åbning af messen.

 

Welltec blev årets prismodtager fordi virksomheden ”på en overbevisende og gennemført måde har vist, at automatiseret produktion i Danmark i den grad er konkurrencedygtigt.”

 

I 2014 var Welltec godt i gang med at flytte produktionen til Polen, men fortrød. Og derefter har Welltec på 18 måneder automatiseret en stor del af produktionen i Allerød. I alt har Welltec installeret ni robotter med en løfteevne fra få kilo op til 180 kg.

 

Juryen bag Automatiseringsprisen 2016 siger videre i sin begrundelse for valget: Welltec har satset stædigt og målrettet mod at automatisere så meget som muligt. Det er meget gennemført, og det med en forbløffende kort tilbagebetalingstid på under seks måneder, set i forhold til at få komponenterne produceret i Polen. Samtidig har virksomheden og dens medarbejdere været igennem en modningsproces mod stor automationsgrad. En modning som formodentlig vil gavne Welltec fremover.

 

Juryen mener at mange danske virksomheder kan finde inspiration i Welltecs eksempel.

 

Der var tre nominerede til Automatiseringsprisen. De var udvalgt blandt 37 indstillede virksomheder. En jury har besøgt de tre nominerede virksomheder og blandet andet på den baggrund udpeget den endelige vinder af DIRA Automatiseringspris 2016.

 

Automatik 2016 i Brøndby Hallen er åben frem til og med torsdag den 15. september.

 

Pressemeddelelse udarbejdet af Helge Lynggaard for Automatik 2016.

 

 

 

< Tilbage