Facebook
< Tilbage

Robotter rykker ind på nye domæner i høj fart15-09-2016 - 11:48

Automatik 2016 i Brøndby Hallen åbnede tirsdag morgen med rekord mange udstillere.

Danmark er et af de lande, der har flest industrirobotter pr. indbygger. Selvom der er et stykke op til lande som Korea, Japan og Tyskland, ligger vi globalt set på en sjetteplads over de mest automatiserede lande. Men der er store muligheder for at automatisere yderligere, og det kan robotter medvirke til.

 

Det blev understeget ved åbningen af Automatik 2016 i Brøndby Hallen tirsdag morgen af Thomas Damkjær Pedersen, formand for IDA.

 

- Vi står på kanten af den fjerde industrielle revolution. Den er knap begyndt. Det betyder også, at den tilhører de mænd og kvinder, der ser potentialet. De første tre industrielle revolutioner skabte byer som Newcastle, Detroit og Silicon Valley. Kraftcentre for deres tid. Tænk hvis et af den fjerde industrielle revolutions hjertekamre kunne hedde Odense eller Midtjylland, fortsatte Thomas Damkjær Pedersen.

 

Han understregede, at robotter kan bruges til mere end ren fremstilling i industrien, selv om de netop her er med til at skabe bedre arbejdsforhold ved af afskaffe blandt andet monotont arbejde. 

 

- Robotter rykker ind på nye domæner i høj fart. Jeg har inden for den seneste uge set, hvordan robotter kan vinde indpas i landbruget, og en undersøgelse viser, at flertallet af patienter på hospitalerne ikke har noget imod at blive opereret af en robot, sagde Thomas Damkjær Pedersen, inden han foretog den officielle åbning af Automatik 2016.

 

Forinden havde projektchef Mona Jakobsen, MCH Messecenter Herning, budt velkommen til den syvende Automatik-messe med 173 udstillere.

 

Automatik 2016 i Brøndby Hallen er åben frem til og med torsdag den 15. september.

 

Pressemeddelelsen er udarbejdet af Helge Lynggaard for Automatik 2016.

< Tilbage