Facebook
< Tilbage

Kartoflen viser sit lave klimaaftryk på Roskilde Dyrskue26-05-2022 - 16:50

Der er fokus på kartofler i Spisekammeret på Roskilde Dyrskue, hvor brancheorganisationen Danske Kartofler blandt andet vil illustrere forskellen på klimaaftrykket fra ris og kartofler

 

Skal der vælges en klimarigtig fødevare, så kig efter kartoflerne. Det er en af de fødevarer, der har det laveste klimaaftryk.

 

Det påpeger brancheorganisationen Danske Kartofler, som udstiller i Spisekammeret på Roskilde Dyrskue den 27. - 29. maj. 

 

Danske Kartofler vil her præsentere, hvor klimavenlige kartofler er i forhold til ris, der ligesom pasta ofte erstatter kartofler på de danske middagsborde.

 

- Kartofler klarer sig rigtigt godt i konkurrencen om at være mest klimavenlig. Et kilo ris har samme klimabelastning som 16 kg kartofler, siger Carl Heiselberg, kartoffelavler og formand for Danske Kartofler, og henviser til rapporter fra Tænketanken Concito. Her peges der på, at kartofler ligger helt i top over afgrøder med det laveste klimaaftryk sammenlignet med andre grøntsager og fødevarer.

 

- Kartoflen er en afgrøde, der kan give mange kilo fødevare pr. hektar dyrket jord sammenlignet med andre afgrøder, siger Carl Heiselberg.

 

På Danske Kartoflers stand står kartoffelavlere klar til en kartoffelsnak. I Spisekammeret vil der også være andre kartoffelaktiviteter, blandt andet ”Kartoffelmaden anno 2022”, hvor børn og voksne får mulighed for at lave deres egen kartoffelmad.

 

- Vi er glade og stolte over at kunne levere en lokalproduceret fødevare, der både er klimavenlig, men også har rigtig mange gode ernæringsmæssige egenskaber, blandt andet et højt indhold af C-vitamin, kostfibre og mineraler samt et forsvindende lavt fedtindhold. Derudover kan kartoflen tilberedes på utallige måder og giver en stor mæthedsfornemmelse per kalorie, lyder det fra Carl Heiselberg.

 

Pressemeddelelse udarbejdet og udsendt af Pressebureauet Aarhus for Danske Kartofler.

< Tilbage