Facebook
< Tilbage

Årets kartoffelambassadørs bog bliver til ny storfilm10-06-2022 - 12:23

Skuespiller Mads Mikkelsen får hovedrollen i film, der er baseret på en populær bog af årets kartoffelambassadør

 

Af Helge Lynggaard

 

Forfatteren Ida Jessen blev i foråret udnævnt som årets kartoffelambassadør af Danmarks Kartoffel Råd ved et arrangement på Egeskov Slot. 

Ida Jessen har blandt andet skrevet romanen ”Kaptajnen og Ann Barbara”, der skildrer de såkaldte kartoffeltyskeres ankomst til heden i området ved Kongenshus mellem Viborg og Karup omkring 1760. En bog, der i Danmark er solgt i over 60.000 eksemplarer.

Siden udnævnelsen af årets kartoffelambassadør har filmselskabet Zentropa offentliggjort, at Ida Jessens bog om kartoffeltyskerne ligger til grund for en ny storfilm med en af dansk films største stjerner i øjeblikket, Mads Mikkelsen, i en af hovedrollerne. 

Filmen, der har arbejdstitlen Kongens Land, har et budget på 58,5 millioner kroner og indspilningerne starter i september i Jylland, Tyskland og Tjekkiet. Filmen har Nikolaj Arcel som instruktør. Hans seneste danske film var den Oscar-nominerede succes En Kongelig Affære. Den nye film ventes at få biografpremiere i efteråret 2023, oplyser Zentropa.

 

Med kartofler på tallerkenen

Ved udnævnelsen af Ida Jessen som årets kartoffelambassadør lød det fra formanden for Danmarks Kartoffel Råd, Johs. Nørregaard Frandsen:

- Ida Jessen er blandt Danmarks absolut bedste og mest elskede skønlitterære forfattere netop nu, og hun har i flere af sine romaner skildret kartoflen og kartoffelspiseriet. Hun har modtaget en lang række meget fortjenstfulde litterære priser, blandt andet De Gyldne Laurbær, og kan tale kartoflens sag fra de bedste positioner, så i Danmarks Kartoffel Råd ser vi i høj grad frem til samarbejdet, sagde formanden, som derefter gav ordet til den nyudnævnte ambassadør: 

- Jeg er dybt beæret over at være blevet valgt som årets kartoffelambassadør. Jeg er vokset op på landet med kartofler på tallerkenen, og mange af mine bøger har kartoflerne som et kulturhistorisk tema – som den skjulte bund, der ligger under at have et samfund i udvikling, som jeg synes, er rigtig spændende. Så det er en titel, jeg vil bære med ære det næste år, sagde Ida Jessen.

< Tilbage