Facebook
< Tilbage

Agromek inviterer studerende til innovationskonkurrence30-09-2020 - 16:00

Studerende fra ind- og udland skal igen dyste i Agromek Student Challenge 

Der venter deltagerne fire spændende og hårde dage under Agromek i januar 2021, når op mod otte hold skal dyste i innovationskonkurrencen Agromek Student Challenge. 

 

Her skal studerende i teams på fire dyste i at løse forretnings- og udviklingsopgaver, som de får stillet af virksomheder, hvoraf flere er blandt udstillerne på Agromek.

 

- Gennem denne konkurrence ønsker vi at bringe erhvervslivet og vidensmiljøet tættere sammen og præsentere agrovirksomhederne for de studerende. Samtidig får de studerende mulighed for at teste sig selv og deres viden, når de kommer med forslag til at løse faglige cases for virksomhederne, siger direktør Claus Hermansen.

 

Det er anden gang, at konkurrencen holdes på Agromek 

 

- Vi har fokus på at ramme ”tidsånden” med de cases, der stilles. Derfor er det indenfor emnerne automatisering, klimaløsninger og digitalisering, at virksomhederne vil opstille cases, som skal løses af de studerende.

 

Det fortæller direktør Mads Kinch Clemmensen, Foodjob Nordic, der står for rekrutteringen af de studerende. Deltagerne vil komme fra danske og udenlandske universiteter og andre uddannelsesinstitutioner.

 

Henover messens fire dage skal de studerende arbejde på selve messen i åbne grupperum i Agromania-området.

 

Indtil nu er der tilmeldt seks virksomheder, og ifølge Mads Kinch Clemmensen er der plads til at par mere.

 

Vinderen af Agromek Student Challenge 2018 var SKOV A/S, og virksomheden er klar med en ny case.

 

- Vi syntes, det var en stor succes sidste gang. Vi fik gode input, og vi havde mange gode oplevelser sammen med de unge. Derfor er vi parate igen, for vi synes, det er vigtigt, at vi er med til at sætte studerende i forbindelse med den virkelige verden, siger Business Development Director, Søren Smedegaard, SKOV.

 

Han fortæller, at udfordringen til de studerende fra SKOV denne gang drejer sig om et potentielt helt nyt forretningsområde som kan supplere de nuværende løsninger til klimastyring til grise- og fjerkræstalde.

 

- I de kommende år forventes der en kraftig stigning af produktionen af insekter til fremstilling af protein til foder og til fødevarer. Den udvikling vil vi gerne være en del af og være leverandør af klimastyringsudstyr til insektstalde. Måske kunne vi også være den foretrukne leverandør af andet produktionsudstyr til insektproduktionen. Det vil vi gerne have de studerendes bud på, siger Søren Smedegaard.

 

Agromek 2021 holdes fra tirsdag 19. januar til fredag den 22. januar 2021 i MCH Messecenter Herning.

 

Pressemeddelelse fra Agromek - udarbejdet af Pressebureauet Aarhus

< Tilbage