Facebook
< Tilbage

Virksomhed med 35 robotter får DIRA Automatiseringspris09-09-2014 - 10:02

Trelleborg Sealing Solutions fik tirsdag morgen DIRA Automatiseringspris 2014 overrakt på Automatik 2014 i Brøndby Hallen 


Der var både pris og mange flotte ord med på vejen til Trelleborg Sealing Solutions tirsdag morgen på messen Automatik 2014 i Brøndby Hallen.

Her overrakte professor CEO Lars Hein, UPI, DIRA Automatiseringspris 2014 inden han foretog den officielle åbning af messen.

Helsingør-virksomheden fik overrakt DIRA Automatiseringspris 2014 for deres gennemgribende optimering af produktionen og indførelse af robotter.

Trelleborg købte for to og et halvt år siden seks robotter, som i dag er blevet til 35. Virksomheden har hele tiden en ledig robot, som medarbejderne eksperimenterer med at finde opgaver til. Når opgaven til robotten er fundet, sættes den i arbejde, og der købes en ny.

I begrundelsen for pristildelingen hedder det blandt andet, at Trelleborgs løsninger kan vise sig at blive en mental murbrækker for andre danske industrivirksomheder, da de har vist, at man ikke behøver at investere i meget komplicerede robotløsninger. Trelleborg har med sine løsninger ændret opfattelsen af, hvad en robot er, og hvad den kan, fremhæves det.

- Det er et skulderklap til alle medarbejdere i virksomheden, at vi får denne pris, sagde Jesper Riis og Henrik Tørnæs, Trelleborg Sealing Solutions kort efter modtagelsen af prisen.

- Det har være en hård proces blandt andet fordi det er gået så hurtigt med indførelsen af robotter. Men vi har sparet penge på det, og vi har kunnet tiltrække nye kunder og fået nye samarbejdspartnere, fortalte Jesper Riis og Henrik Tørnæs.

Virksomheden har samtidig med indførelsen af robotter øget medarbejderstaben fra under 300 medarbejdere til omkring 340 medarbejdere.

Der var tre nominerede til Automatiseringsprisen. De var udvalgt blandt 29 indstillede virksomheder. En jury har besøgt de tre nominerede virksomheder og blandet andet på den baggrund udpeget den endelige vinder af DIRA Automatiseringspris 2014.

 

 

< Tilbage